Livets vandring

Igår spenderade vi vår kväll på Församlingsgården i Storuman. Vi fick ta del av en föreställning skapad och framförd av Pia-Karin Helsing, där hon berättade om sin pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Hennes inspirationskällor kommer från kompositören Puccini och författaren Paulo Coelho, som bland annat skrivit ”Alkemisten”.


Innan själva föreställningen började fick vi oss ett glas cider (OBS alkoholfritt!) och minglet kunde börja. Efter att Pär ”dealat” fram ett specialpris för oss fattiga studenter, fick vi oss en bit Tarta de Santiago, Tarta de Manzanas och en kopp te.

Pia- Karin välkomnade oss bra med glädje och värme. Hon gick runt till varje åskådare och delade ut broschyrer med ett stort leende. För att få lite mer inlevelse visade Pär och före detta elev, nu lärare, Frida Viklund en film från deras pilgrimsvandring år 2002. Hon berättade kort om deras resa, upplevelser och tipsade om boken ”Alkemisten” som gjort starkt intryck på henne.


The show must go on, och det gjorde den. En stark, djup och fängslad föreställning tog start och vi var fast. Det var många saker som gjorde att vi inte kunde släppa blicken. Eftersom vi inte vill förstöra föreställningen, främst för Vilhelminaborna, slutar vi med ett citat från föreställningen. ”Alla människor är olika och det bör vi utnyttja”.


 

Ps: Vi är tre tjejer på Luspengymnasiet som läser spanska steg 4.

;P

muy bien!

Me gusta especialmente la frase "före detta elev, nu lärare, Frida Viklund".
Kom ihåg mig?