Okej, här kommer det

Det är dom som inte har haft möjlighet att läsa min artikel och självklart så finns den inte på internet, så nu tänkte jag lägga ut själva texten. Grund rubriken var egentligen sluta klaga, men den är lite annars i tidningnen :p

Sluta klaga

 

”Himla öde håla, här finns det inte ett skit att göra! Jag ska flytta härifrån fort som ögat, innan man dör av uttråkning.”

 

Det här får man ofta höra från ungdomarna i Storuman, ett ständigt klagande. Det finns mer att göra här än vad de flesta tror. Först och främst hänger det på att ta egna initiativ och inte tro att man ska få allt upplagt på ett silverfat.  

 

Storuman är en relativt liten kommun men trots det finns många möjligheter till roliga kvällar och helger. Du kan till exempel välja en av alla de sporter som finns här t.ex. fotboll, hockey, innebandy, volleyboll, pingis, badminton, armbrytning, längdskidor, skidskytte, simning, gym, ridning, boxing, slalom eller snowboard. Är man inte intresserad av någon form av sport så har vi Aktiviteten eller ”Akkan” som det kallas. Där kan man sysselsätta sig med olika sällskaps spel, surfa på internet, bowling, biljard eller pingis. Man kan även se film eller bara sitta och prata på övervåningen.

 

Vi är lyckligt lottade som har så aktiva fritidsledare. Dem håller inte bara verksamheten (Akkan) öppen, de fixar även discon, workshops, cuper, trubadurkvällar och mycket mer. Det ska de ha en eloge för. Det är just samarbetet mellan de vuxna och vi ungdomar som får det att fungera så bra. De frågar ofta vad vi tycker och vi får komma med tips och förslag, allt för att göra det så bra som möjligt.

 

Självklart är det svårt att ha precis alla aktiviteter och sporter i ett samhälle av denna storlek. Ändå tycker jag att vi har ett ovanligt brett utbud av valmöjligheter. Skulle det vara så att man ändå inte är nöjd, så hjälper det inte att bara sitta och sura. Då kan man istället ta kontakt med någon av ortens studieförbund eller de som jobbar på Akkan, så hjälper de dig att komma igång med t.ex. dans om det är vad du vill göra. Så kom igen och utforska det ”okända” i Storuman.

 

väldigt bra skrivet :)
Kom ihåg mig?